Stinselse Kwis

Speciaal voor Koningsdag hebben wij voor de basisschoolkinderen een variant bedacht van op zoek naar de STEENselse Kei.

logo-koningsdag

Op Koningsdag kunnen kinderen in tijdsblokken opzoek gaan naar STEENselse keien die verstopt liggen in het dorp. De STEENselse keien kunnen aan de hand van een cryptische omschrijving worden gevonden. Als je een STEENselse Kei gevonden hebt kan je die naar het hoofdkwartier (op het dorpsplein bij de Höllekes)  brengen en ontvang je een leuk prijsje. Alle deelnemers krijgen op een vaste tijd (afhankelijk van het tijdsblok waarin ze meedoen) via email en/of de WhatsAppgroep een lijst met cryptische omschrijvingen. Je kan direct vanuit huis opzoek gaan naar de STEENselse keien.

Tussendoor of na 1,5 uur zoeken mogen alle deelnemende kinderen een ijsje komen halen bij het hoofdkwartier voor het zware zoekwerk.

Wij hanteren 3 tijdsblokken:

11:30u – 13:00u – kinderen uit groep 1 t/m 4 in gezinsverband;

13:30u – 15:00u – kinderen uit groep 5 en 6 zelfstandig of in gezinsverband;

15:30u – 17:00u – kinderen groep 7/8 zelfstandig.

Opgeven in meerdere tijdsblokken kan (i.v.m. gezinssamenstelling, graag bij aanmelding doorgeven). Om te voorkomen dat een kind/gezin er met alle prijzen vandoor gaat zullen we vragen om na het vinden van een STEENselse Kei de andere Keien te laten liggen zodat andere kinderen ook een kans krijgen.

Enthousiast geworden, geef je kind(eren) op door een email te sturen naar stinselsekwis@live.nl . Vermeld hierbij het aantal kinderen dat mee wilt doen, in welke groep ze zitten en evt. de gezinssamenstelling wanneer gezamenlijk gelopen wordt. Optioneel: een telefoonnummer dat we mogen toevoegen in de WhatsAppgroep. We zullen een WhatsAppgroep aanmaken met de deelnemers in een groep om zo actuele informatie over de STEENselse Keien in het spel te kunnen geven. Dit is niet noodzakelijk want deze info kan ook gevraagd worden bij het hoofdkwartier.

 Op zoek naar de STEENselse Kei

De coronaproof groepsactiviteit georganiseerd door de Stinselse Kwis

start-foto-site-hollekes-2

Het spel loopt als volgt:

Op vrijdag 2 april 2021 zijn 13 teams gestart met de zoektocht naar de STEENselse Kei. Van elk team zit 1 speler in een WhatsApp groep “De STEENselse Kei”. Zij ontvangen via deze WhatsApp groep telkens een cryptische omschrijving over de vindplaats van de STEENsele Kei, en dan kan het speuren beginnen. Indien de kei binnen 24 uur niet is gevonden, dan ontvangen de teams een 1e hint. In totaal zal de organisatie 3 hints geven (om de 24 uur). Teams kunnen punten verdienen als ze ‘De STEENselse Kei’ vinden en weer verstoppen. Hoe langer de STEENselse Kei ‘in het bezit’ is van een team, hoe meer punten kan worden verdiend. Zodra de STEENselse Kei door een team is gevonden, wordt dit direct bekend gemaakt aan alle deelnemende teams via een WhatsAppgroep. Het team dat de STEENselse Kei heeft gevonden dient deze weer te verstoppen en zelf een cryptische omschrijving te maken die verwijst naar de vindplaats. Zowel de vindplaats als de cryptische omschrijving dienen vooraf te worden goedgekeurd door de organisatie. Indien de Kei niet voor een bepaalde tijd terug in het spel is, krijgt het team strafpunten. Het spel duurt tot en met Koningsdag (27 april 2021). De tussenstand is:

laatste-tussenstand

1e keer gevonden:  Team Las Piedras (binnen 5 min.)

2e keer gevonden:  Team Keigek (binnen 1 uur en 51 min.)

3e keer gevonden:  Team Keigezellige Friends (binnen 18 min.)

4e keer gevonden:  ‘Kei’ goed team (binnen 11 uur en 12 min.)

5e keer gevonden:  Team Blablabla Chocoladevla (binnen 2 uur en 9 min.)

6e keer gevonden:  Team Keigek (binnen 19 uur en 58 min.)

7e keer gevonden:  Team Huishouden van Jan Steen (binnen 3 uur en 49 min.)

8e keer gevonden: Team Blablabla Chocoladevla (binnen 8 uur en 36 min.)

9e keer gevonden: Team Las Piedras (binnen 23 min.)

10e keer gevonden:  Team Keigezellige Friends (binnen 24 uur en 21 min.)

11e keer gevonden: Team Huishouden van Jan Steen (binnen 43 min.)

12e keer gevonden: Team Keigezellige Friends (binnen 54 min.)

13e keer gevonden: Team Blablabla Chocolade vla (binnen 1 dag, 7 uur en 5 min.)

14e keer gevonden: Team Huishouden van Jan Steen (binnen 1 dag, 22 uur en 39 min.)

15e keer gevonden: Team Keigek (binnen 5 uur en 33 min.)

16e keer gevonden: Team Keigezellige Friends (binnen 45 min.)

17e keer gevonden: Team STEENselse tennissers (binnen 2 uur en 47 min.)

18e keer gevonden: Team Keigek (binnen 3 uur en 56 min.)

 

Steensels goed doel

Alle teams spelen voor een door henzelf gekozen Steensels goed doel. Dat kan een Steenselse vereniging/stichting zijn of misschien wel een nieuw Steensels dorpsinitiatief. Eindigt jouw team als winnaar, dan verdienen jullie eeuwige roem én ontvangt jullie goede doel onderstaand geldbedrag.

waardecheque-eindstand